Walking Football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.
Voetballen zonder te rennen. Dat is walking football in een notendop.

“Is dat dan nog voetbal”? en “is dat wel leuk dan”? Dat horen we vaak.
Jazeker, want walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal, wel zijn er een aantal uitzonderingen.
Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in, dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte worden aangespeeld. Gespeeld wordt op een kwart voetbalveld.
Deze spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden, zodat blessures worden voorkomen.

De meeste voetballers kunnen maar geen genoeg krijgen van het spelletje. Naarmate de jaren verstrijken, stribbelt het lijf helaas steeds meer tegen. Spelers raken geblesseerd, verliezen hun conditie en kunnen daarom niet meer mee in het reguliere voetbal.
Om te voorkomen dat oudere voetballers hierdoor stoppen, is walking football ontwikkeld.
Dankzij deze spelvariant is een leven lang voetbal mogelijk. Overigens ook voor 60 plussers, die niet per se een voetbalverleden hebben, is walking football een leuke manier om te bewegen door op latere leeftijd met voetballen te beginnen.

Hans Kappenberg is aan het onderzoeken of er animo is binnen Duivendrecht en naaste omgeving om Walking Football op te starten.
Er is inmiddels contact geweest met voetbalvereniging CTO'70 en zij hebben toegezegd er serieus over na te denken of Walking Football bij CTO'70 kan worden ondergebracht. Er zou dan op doordeweekse dagen kunnen worden gespeeld.
Hebben jullie belangstelling? Reageer dan via het e-mail adres: secretaris.voetbal@svcto70.nl of telefonisch op nummer: 020 - 695 33 05