IN MEMORIAM AB KAHMANN

Afgelopen weekend ontvingen wij het bericht dat Ab Kahmann is overleden. 

Op sportief gebied was Ab actief voor de volleybalafdeling van CTO’70. Zo was hij jarenlang een fanatieke recreant, was hij scheidsrechter voor de Nevobo en werd hij in diezelfde rol ingezet tijdens het jaarlijkse Snerttoernooi.

Maar het is vooral mede dankzij de bestuurlijke inzet van Ab dat er sinds 1976 wordt gevolleybald in het Dorpshuis in Duivendrecht…

Medio jaren zeventig van de vorige eeuw heeft de gemeente Ouder-Amstel plannen om een nieuw Dorpshuis te bouwen voor Duivendrecht. Inclusief een sportzaal! Op verzoek van de gemeente neemt het hoofdbestuur van de omni-vereniging CTO’70, met voorop secretaris Ab Kahmann, deze uitdaging aan en zo wordt er gezorgd voor nieuwe binnensport afdelingen binnen de omni-vereniging. Via publicaties in de plaatselijke kranten worden leden geworven voor de nieuwe binnensport afdelingen. In deze aanloopfase en om inschrijvingen mogelijk te maken is Ab in die periode vaak in het Dorpshuis te vinden.

Vanaf oktober 1976 – net na de oplevering van het Dorpshuis – wordt er onder de oranje vlag van CTO’70 gebadmintond, gebasketbald en gevolleybald in Duivendrecht. Mede dankzij de tomeloze inzet van Ab!

Het basketbal heeft het niet heel lang volgehouden, maar nu – anno 2023 – wordt er nog steeds gebadmintond en gevolleybald. Op woensdag badminton, op vrijdag nog steeds volleybal. Er wordt zelfs op meerdere momenten in de week in het Dorpshuis gevolleybald. Nog steeds onder de noemer CTO’70. Al is dat sinds 2016 niet meer onder de omni-vereniging, maar op de in 1976 – mede door Ab Kahmann – gelegde fundamenten zijn de oude afdelingen nu mooie zelfstandige verenigingen geworden: Badmintonvereniging Duivendrecht CTO’70 en CTO’70 Volleybal.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies van deze verenigingsman in hart en nieren.

Ab Kahmann